תפריט בהפתעה ליד האח הבוערת

תפריט בהפתעה ליד האח הבוערת

קפה טל במושב אורה הוא צימר קסום בלב בוסתן עם אח בוערת וארוחות חלביות מפתיעות

כשביקשנו המלצה מהגולשים ברשתות החברתיות למסעדה טובה באזור ירושלים הם הפנו אותנו לקפה טל במושב אורה. באופן טבעי המסעדות הטובות בארץ לא נמצאות בקניונים או בכבישים ראשיים אלא הן מסתתרות כמו הרקפות באזורים שהנוף בהן עוצר נשימה ומתאים את עצמו למנות.

קפה טל ממוקם באחד המקומות היפים בארץ, מושב אורה הנמצא בין הרי ירושלים ומוקף ביערות. כשנחתנו בבית הקפה זה הרגיש כאילו נכנסנו לפונדק דרכים באירופה או דרום אמריקה כשאת פנינו קיבלה מסעדה העשויה כולה עץ טבעי לצד אח בוערת ופינות ישיבה נינוחות.


טל הבעלים מושיב אותנו על כוס תה ג’ינג’ר, לימון ועלי תה מהבוסתן שנקטפו זה עתה בתוך קנקן תה ערבי על מגש. בזמן שהוא מכין לנו את הארוחה אנחנו מנסים להבין מה זה המקום המיוחד הזה שאנחנו יושבים בו.

טל ניהל בעבר מסעדות ברשת בתי הקפה אילנס וברשת בתי הקפה ג’ו עד שהקים את העסק הפרטי שלו. הוא כל כך מזדהה עם בית הקפה שלו שעל הזרוע יש לו קעקועים של פולי קפה, לצד הלוגו של בית הקפה, קעקוע של סכין שף ועוד. מבחינתו לא מדובר בעבודה אלא באורח חיים. הוא מספר שבית הקפה הוא בעצם כמו הבית שלו הוא כאן משבע בבוקר ועד חצות, מבחינתו אין כזה דבר לקוחות כולם כאן יש רק אורחים. אחד הסועדים בשם איתמר מתרעם על הכינוי אורח וטוען “אני בן בית קבוע”


המטבח של קפה טל הוא חלבי אבל עם טוויסט מפתיע של “ארוחות הפתעה” קונספט שבו האורחים לא מקבלים תפריט ומבקשים את המנה הרצויה אלא טל אוהב להפתיע אותם עם מנות שהוא יצר בספונטאניות של הרגע

“אני קובע את הארוחה, כאן זה לא מסעדה, זה בית ובדיוק כמו שבבית לא הייתי מוציא לילדים שלי תפריט ושואל אותם מה בא להם, אלא מבשל להם את מנת היום באהבה, כך גם אם האורחים”

איזה מנות לדוגמה?

” טוסט לאפדו, שקשוקית, מרק קובה סלק חלבי, קובניות בטעמים ועוד. לאפדו זו לאפה עשויה מקמח מלא עם עם גבינות עיזים, פלפפלים קלויים ופסטו, שקשוקית זה מאפה שמרים עם טחינה. בימי רביעי לדוגמה מרק של קובה חמוסטה במקום בשר עם גבינות בפנים”.

בזמן שאנחנו מכרסמים טוסט לאפדו עם מזטים קטנים של מטבל אספרגוס ופלפלים חריפים וקלויים שעושה לי מנגינות נעימות בפה וקראנצ’יות אני מתרשמת בעיקר מהאווירה. ליד האח הבוערת יש סועדים שבחרו להתיישב דווקא על הנדנדות מעץ ויש מי שבחרו זולה מרוחקת .

“ברגע שאנשים נכנסים לכאן הם מרגישים שהם הגיעו לעולם אחר, הם תופסים לעצמם את הפינה שלהם מלאת השלווה ומנתקים מגע עם העולם החיצון. בגלל זה מגיעים לכאן אנשים מכל הארץ, כי האווירה לא רשמית וכל אחד מוצא את מקומו, דווקא בגלל שהאווירה כאן לא מעונבת ורשמית”


במקרה הזה בעל הבית הוא לא רק מסעדן אלא גם פסיכולוג, יועץ עסקי, יועץ זוגי ועוד שלל מקצועות. בכלל טל מתעקש שהוא לא רק מסעדן הוא גם חקלאי, הוא עוסק ולמד את תחום החקלאות מגיל 14 עת למד בכפר הירוק באווירה הכפרית הוא גם התחתן עם בת המושב ויחד אתה הם מנהלים את בית הקפה בחצר הסמוכה לביתם.

מסביב למסעדה יש בוסתן ובו 70 עצי פרי כגון שקדיות, גפנים, דקל, משמש, אפרסקים, תפוח, קנה סוכר בלאדי, ועוד את התוצרת החקלאית שבעונה הזו היא פומלה עסיסית ואפרסמון אפשר לקנות ולקחת הביתה.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *