
סוד הצמצום. מרק בטטה
צילום: אסף לוי
באדיבות נדב מרום , שף ראשי ברשת קפה גרג
החומרים:
1 יחידה גזר
חצי בצל גדול
1 קג בטטות, מקולפות
100 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף(או ציר עוף במקום מים אם יש)
מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
לכסות במים ועוד כמה ס”מ.
כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני
לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.