פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין

פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין
פסטה אלי אוליו
צילום: נטע גפני

לפעמים אני ממש כועסת על האיטלקים, מה הם חשבו לעצמם כשהם המציאו את הפסטה? הרי מדובר במאכל ממכר – סופג טעמים מושלם, שמקבל באהבה כל ירק שרק תוסיפו לו

פסטה אלי אוליו | צילום: נטע גפני
פסטה אלי אוליו | צילום: נטע גפני


לפני כמה חודשים חזרתי מדרום איטליה, עם כמה קילוגרמים מיותרים. אחרי שזללתי פוקאצ’ות ופסטות טעימות במיוחד ללא הכרה. אגב, הדרומים, הידועים בפשטות שלהם, בכלל לא שמים ביצים בפסטה, הם מכינים אותהרק עם מים– מה שאפשר לי את האכילה המרובה.

אחרי שפתחתי לעצמי את התיאבון מהזיכרון הנפלא הזה, אני רוצה לעלות שלב, ולפתוח אותו גם לכם. את הפסטה הזו – פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין, הכנתי ממש במקרה. נכנסתי לירקן, קניתי עגבניות שרי וטימין, וחזרתי הביתה לחשוב מה בא לי לאכול.

חשבתי על זה שאף פעם לא ניסיתי להכין פסטה עם טימין, ונראה לי שהטעם הכול כך מיוחד של התבלין הזה, יעשה טוב לפסטה. הוצאתי מהמקרר כל מה שנראה לי מתאים וזה מה שיצא.

פסטה עם טעם אלגנטי ומשובח – העגבניות המתוקות עם הזיתים המלוחים והטימין המעודן, יצרו מעדן! אני רוצה להמליץ לכם עליה, אם בא לכם לארח חברים, ואין לכם כוח להתאמץ. כי זו מנה ממש פשוטה להכנה, שגם עושה רושם בטעמה.

טוב, מספיק קשקושים וקדימה למעשים – מכינים פסטה אלי אולי עגבניות שרי וטימין:

רכיבים
1/2 חבילה פסטה
20 עגבניות שרי
1 בצל סגול
4 שיני שום
20 זיתי קלמטה ללא חרצנים
10 ענפי טימין
4 ענפי בצל ירוק דקים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
לאוהבי הפיקנטי, 1/2 כפית פלפל צ’ילי טחון

נתחיל בהכנת הפסטה, כדי שנוכל לעבוד במקביל. חשוב מאוד! לבשל את הפסטה 2 דקות פחות ממה שרשום על השקית, כיוון שהפסטה תתבשל בהמשך על המחבת, יחד עם הירקות.

נחתוך את הבצל לרצועות של חצי ס”מ, לרוחב, ואת השום לפלחים עגולים דקיקים. נחמם מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית, נוסיף אליה את הבצל, ונטגן כ5 דקות, עד לשקיפות. נוסיף את השום, ונטגן עוד כ2 דקות.

חיתוך את הבצל לרצועות | צילום: נטע גפני
חיתוך את הבצל לרצועות | צילום: נטע גפני


את העגבניות נחתוך לרבעים, הזיתים לחצאים, ואת הטימין נפורר נגד הכיוון. נוסיף הכול אל המחבת, נטגן עוד 3-4 דקות ונתבל במלח ופלפל, ואם אתם חובבי חריף כמוני, הוסיפו כעת גם את הצ’ילי.

זה הזמן להוסיף את 4 כפות השמן הנותרות, ואת הפסטה. נערבב עוד כ2-3 דקות, נטעם, ונתקן עם מלח ופלפל במידת הצורך.

מערבבים את כל התוספות ומטגנים|צילום: נטע גפני
מערבבים את כל התוספות ומטגנים|צילום: נטע גפני

כמעט סיימנו! כבו את האש, גשו לחתוך את הבצל הירוק, לרצועות של כ2 ס”מ – זרקו אל הפסטה וערבבו ערבוב נוסף. למה אחרי שכיבינו את האש? כדי למנוע מהבצל להפוך לרך מדי וסמרטוטי. הוא יקבל את הבישול הראוי לו, מהחום של הפסטה.

שלב הוספת הפסטה|צילום: נטע גפני
שלב הוספת הפסטה|צילום: נטע גפני

עכשיו זה הזמן לקחת קערה גדולה, להעמיס ולטרוף בהנאה– פסטה אלי אוליו עגבניות שרי וטימין 🙂 בתיאבון!


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *