
חביתת חומוס, אני באמת לא מצליחה להבין איך לא עשו בינינו הכרות כבר מזמן 🙂 הרי מדובר בסוג של פשטידה דקיקה, בעובי של חביתה, מלאה בכל טוב, שניתן להכין ממש ברגע
חביתת החומוס עשויה מקמח חומוס, בשילוב של מים, תבלינים וכל ירק שאתם רק אוהבים – מחביתה סטנדרטית עם פטריות, פטרוזיליה ובצל ועד פינוק עם פלחי קישואים, כרישה, חצילים או כל מה שאתם אוהבים לשים בפשטידה.
היופי בכל העניין הוא, שזה קל להכנה וגם מאוד בריא. חומוס, אם אינכם יודעים: עשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן וחומצה פולית; ובניגוד למה שחושבים – הוא לא משמין! כיוון שאחוז השומן שלו מאוד נמוך, ובזכות הסיבים שלו הוא משביע מאוד מהר.
אז איך מכינים חביתת חומוס מושלמת ומפנקת? עכשיו תקבלו את כל הטיפים להצלחה, בשילוב מתכון פשוט וטעים להפליא. אחרי שתעברו אותו בהצלחה והתרגשות, תוכלו להתחיל להכין עם כל מה שרק מתחשק לבטן המקרקרת שלכם 🙂
ניגש למלאכה!
רכיבים
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים פושרים
1 שן שום
1/2 גזר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שפכו לקערה את קמח החומוס והמים, וערבבו בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד. קצצו את השום, הפטרוזיליה והכוסברה, גרדו בפומפיה את הגזר והוסיפו הכול אל הקערה.
תבלו במלח ופלפל וטעמו – לבלילת החומוס נטייה לספוח את הטעמים, לכן נדרשת כמות גדולה יותר של מלח מחביתה רגילה.
חממו מחבת גדולה על אש בינונית עם שמן זית, ובעזרת מגבת נייר מרחו את שמן הזית על כל המחבת, כולל הקצוות, כדי שהמחבת תהיה לחה משמן ותמנע בהמשך הידבקות.
חשוב שתהיה מחבת גדולה, כדי למנוע מהחביתה להיות עבה מדי, ולא להתבשל באופן אחיד. החביתה צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ.
שפכו את הבלילה אל המחבת, ובעזרת כף פרסו אותה על כל המחבת באופן אחיד. הקפידו על אש בינונית, כדי שהחביתה תתבשל בפנים ולא תישרף מבחוץ.
טגנו כ4 דקות, עד שנראה כי החביתה מבושלת מעט מעבר לקצוות, ונוצרו מעט בועות במרכז. זמן מצוין להפוך אותה ולתת לה עוד כ2-3 דקות.
סיימנו! יש לכם חביתת חומוס טעימה להפליא – הולכת מצוין עם סלט גדול או בבגט/פיתה עם ירקות וממרח שאתם אוהבים.