
היום אשתף אתכם בסלט קינואה אדומה שאי אפשר להפסיק לאכול – גם בריא, גם משביע וסופר טעים.
אני מודה שפעם לא חיבבתי במיוחד קינואה, כי תמיד לא התעכלה לי בבטן, והיה שלב שהחלטתי לוותר על החברות בינינו… לפני כשנה היא נקלעה שוב לדרכי כשביקרתי חברים, והחלטתי לטעום – ופתאום גיליתי שקינואה יכולה להיות פריכה וטעימה.
ומה הבנתי? שקינואה, כדי להגיע למרקם הנכון לאכילה, צריכה להוציא את הנבט הלבן שלה ולהיפתח מעט, וכך היא ראויה לאכילה. יש שתי דרכים להכנתה – כמו אורז, או במים כמו פסטה. היא מצוינת בקציצות, להכנת ממולאים, מג’דרה או סלטים.
אגב, קינואה, בניגוד למה שאנשים חושבים, לא מכילה גלוטן, היא לא ממשפחת הדגנים – היא גרגר של צמח, מלאה בחלבונים איכותיים ובריאים.
לקינואה האדומה יש טעם אגוזי מיוחד, ולכן היא ממש מעולה בסלט. את הסלט הזה אפשר להכין גם עם קינואה לבנה, אך האדומה היא שדרוג מעולה ומיוחד.
נראה לי שהגיע הזמן לעבוד – מכינים סלט קינואה אדומה חלומי:
רכיבים
6 כפות קינואה אדומה מבושלת
10 עגבניות שרי
1 אבוקדו
1/4 כרוב סגול
8 פטריות שמפיניון קטנות
1/4 בצל סגול
2 ענפי בצל ירוק
חופן נבטים סיניים
חתיכה קטנה של פלפל חריף (לאוהבי הפיקנטי, לא חייב)
חופן כוסברה (לא חייב)
2 כפות שמן זית
לימון
מלח
בשלו את הקינואה במים, כמו פסטה (להוסיף לאחר הרתיחה), ל20 דקות – העבירו למסננת ושטפו.
חתכו את עגבניות השרי והפטריות לרבעים, את האבוקדו והבצל לקוביות של כחצי ס”מ. קצצו את הכרוב לקוביות קטנטנות, וכן את החריף – המטרה שלו היא רק לעקצץ בסלט ולא להשתלט עליו.
קצצו דק את הבצל ירוק והכוסברה, טבלו בלימון ומלח וערבבו בהנאה את כל המסיבה הצבעונית 🙂
טעמו ותקנו במידת הצורך. זהו, יש לכם סלט קינואה אדומה משביע, טעים ומהנה.
מומלץ מאוד לארוחת צהריים בעבודה – קחו את הקינואה בקופסה אחת, את הירקות (לא מתובלים) בקופסה נפרדת (אם אתם יכולים לחתוך במקום זה בכלל נפלא) וכל שנותר הוא רק לתבל ולאכול בכיף