
מרקים זה הדבר הכי כיפי שקיים בחורף. אני אמנם לא מחבבת את החורף, אבל מרק הוא חלק מהסיבות שמצדיקות אותו בעיניי. הכי כיף לקחת את קערת המרק לסלון, להתכרבל עם שמיכה ולצפות בסדרה שממש אוהבים.
אין שבוע בחורף שאני מוותרת על מרק, ומרק אפונה וגזר הוא אחד המרקים הקלים והכיפיים בחורף. מרק קרמי, חלק ומנחם שהולך מעולה עם קרוטונים או חלה טעימה לטבילה.
אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני לא מזמן גם גיליתי שאפונה היא ירק דל קלוריות, שהיא מכילה כמות גבוהה של חלבון, ושומרת על הערך התזונתי שלה גם בזמן הבישול –מה שגרם לי להתאהב בה עוד יותר.
אז אם השתכנעתם 🙂 בואו ניגש למלאכה! מכינים מרק אפונה וגזר:
רכיבים
2 ליטר מים
400 גרם אפונת שלג קפואה (מעט יותר מחצי שקית)
2 גזרים
1 תפוח אדמה גדול
1 בצל גדול
6 שיני שום
4 ענפי סלרי (ללא עלים)
פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לא חייב)
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כמון
2 כפיות מלח ים אטלנטי/גס
שטפו את האפונה במסננת, כדי להוציא את גושי הקרח, והניחו בצד להגיר נוזלים.
חתכו את הבצל לקוביות קטנות, את תפוח האדמה והגזר לקוביות של כ1-2 ס”מ. קצצו את הסלרי דק, והשום קלפו וחצו לשתיים.
נשים בסיר את שמן הזית על אש בינונית, ונטגן תחילה את הבצל עד לשקיפות. נוסיף את השום, הגזר והסלרי, ונטגן עוד כ3 דקות. אחריהן, נצרף את תפוחי האדמה ונטגן עוד כ3 דקות. ולבסוף, נוסיף את האפונה ונטגן עוד 3 דקות.
נוסיף את המים, נעביר לאש גבוהה, נכסה את הסיר ונמתין עד לרתיחה. לאחר רתיחה, העבירו לאש בינונית, כסו את הסיר באופן חלקי ותנו לירקות להתבשל בשמחה ל10 דקות.
עכשיו נוסיף את התבלינים, וניתן לירקות להתבשל לעוד כ-10 דקות. הסיבה להוספת התבלינים לקראת הסוף, היא כדי לתת לירקות תחילה להוציא את טעמם ולבסוף לתבלינים להשתלב בחגיגה.
הורידו את הסיר מהגז, ובעזרת בלנדר מוט טחנו את המרק עד למרקם חלק.
קצצו מעט פטרוזיליה והגישו מעט מעל המרק.
זה הזמן להתענג – בתיאבון!

הכותבת הינה בעלת בלוג “מעין בטעמים”