פותחה שיטת דירוג חדשה לשפים

פותחה שיטת דירוג חדשה לשפים
"המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים". הסמלים של משתתפי האירוע
צילום: יח"צ

30 שפים מרחבי העולם הגיעו לאירוע בו נחשפה שיטת הדירוג פרי פיתוחם של המאסטר שפים ליאון מנחם ויוסי אלבז

איגוד השפים הישראלי ציין 50 שנים להיווסדו בכנס חגיגי שהתקיים בנתניה בין ה-23 עד ה-26 לנובמבר. באירוע היו מעל 100 שפים, בניהם 30 “מאסטר-שפים” מומחים מרחבי העולם. לאחר תהליך פיתוח ארוך נחשפה באירוע שיטת דירוג חדשה לשפים, שתתבסס על פרמטרים שונים הקשורים לבריאות ותזונה נכונה. דירוג השפים יתייחס לרמתם המקצועית ויכלול מגוון תחומים ופרמטרים ביניהם יצירתיות ומקוריות, איכות השף, והשתתפות בסדנאות מקצועיות.
לפי מפתח השיטה, המאסטר-שף ליאון מנחם, יוענקו לשפים סיכות “דרגה” שיעידו על עמידתם בקטגוריות השיפוט.
בכנס התארחו כאמור מעל 30 שפים מובילים בתחומם ממדינות שונות בעולם: בילי גאליגר מדרום אפריקה, אנטוניו בופה מאיטליה, אלכסנדרו דירנזון מברזיל וכן שפים נודעים מצרפת, הודו, בריטניה ועוד.

"המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים". הסמלים של משתתפי האירוע|צילום: יח"צ
“המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים”. הסמלים של משתתפי האירוע|צילום: יח”צ

“המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים שבין הקולינריה האירופאית, המזרח תיכונית והצפון אפריקאית- הרגלי הבישול הללו מתמזגים כאן בתוך כור היתוך אחד ענק”, אומר המאסטר שף ליאון מנחם, נשיא האיגוד. אגב, השפים באירוע קיבלו תעודת חבר ב”מאסטר שף ישראל” למשך השנה הקרובה. תואר זה מזכה אותם בהשתתפות בכנסים והשתלמויות בתחומים קולינריים שונים המועברות על ידי מומחים מהארץ ומהעולם.
האירוע מאורגן על ידי האקדמיה “מאסטר שף ישראל”, בראשה המאסטר שף ליאון מנחם, נשיא האיגוד מאז 2012. מנחם מחזיק בתארים בינלאומיים רבים כמו שופט בינלאומי בכיר בחסות WACS- איגוד השפים הבינלאומי, שגריר מטעם האקדמיה האומנותית לבישול באיטליה ואף משמש כיועץ ומקדם פרויקטים של קבוצת המסעדות “תאוות בשרים”.

“המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים”. הסמלים של משתתפי האירוע
צילום: יח”צ


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *