פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות

פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות
האלכוהול כבר בפנים. פטה חצילים
צילום: מאיר רוזנברג

אם יש לכם חצילים ו-5 סועדים תוכלו להכין מעדן בטעם כבד

חומרים:
3 יח’ חצילים בגודל בינוני
2 יח’ בצל
6 יח’ בצים קשות
1/4 כוס ברנדי
1 כף מיונז
100 גרם מחמאה
מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ- 30 דקות, עד שהחציל מוכן.
לאחר שהחציל מוכן מגרדים את בשר החציל מהקליפה.
חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים אותו בשמן, כאשר הבצל זהוב מוספים את הביצים הקשות והחציל וממשיכים לבשל עוד כ2 דקות.
את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
משמנים פורמות (אפשר חד פעמי), או תבנית אינגלייש קייק.
יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.
מוצאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת העגבניות שרי.
במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי

* המתכון באדיבות מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

האלכוהול כבר בפנים. פטה חצילים|צילום: מאיר רוזנברג
האלכוהול כבר בפנים. פטה חצילים|צילום: מאיר רוזנברג


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *