
מתאים גם לטבעונים. סלט תפוח בדבש
צילום: אלעד גוטמן
בהשראת ראש השנה, אפשר לאכול תפוח ודבש לא רק בצורה המסורתית
את המתכון להכנת מנת הספיישל, יצר רועי אגאי, השף של קפה גרג. מנת הספיישל מורכבת מ: סלרי, פטרוזיליה, תפוח ירוק, בורגול גס, עדשים שחורות, תערובת גרעינים קלויים, חמוציות וקוביות גבינת פטה. הסלט מתובל ברוטב ויניגרט דבש ומוגש עם לחם הבית.
מצרכים סלט תפוח בדבש:
50 גרם סלרי
30 גרם פטרוזיליה
25 גרם תערובת גרעינים ללא הקליפה
20 גרם חמוציות
100 גרם גבינת פטה
1 תפוח עץ חתוך לרצועות דקות
ויניגרט דבש
שמן ולימון
אופן ההכנה:
יש לערבב היטב את כל המצרכים בקערה למעט הגבינה לתבל בוויניגרט דבש, שמן ולימון.
להגשה:
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל גבינת פטה.
