כריך חביתת סלמי ב”שכבות”

כריך חביתת סלמי ב”שכבות”
בריא וטעים. כריך סלמי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

הילדים חוזרים לבית הספר, וההורים חוזרים להכין כריכים

אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור “הרשימות של אתי”, הכינה לבקשת “יחיעם” מתכון לכריך לקראת החזרה לבית הספר בשילוב מוצרי החברה. הפעם, הצעת ההגשה מיוחדת ומתאימה גם להכנה משותפת עם הילדים: כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק. נקניק הסלמי עשיר בחלבון ומתאים לארוחות מחוץ לבית. אפשר לתת לילדים לחתוך את הלחם בצורות שונות וליצור שכבות מגוונות. בתיאבון!

מצרכים (לכריך אחד):

לחביתה:
1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי של “יחיעם” (100 גרם)
1 ביצה בגודל L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

לכריך:
2 פרוסות לחם לבן “אחיד פרוס” חצויים לאורך
1 כף מיונז דל שומן – למריחה
1 גמבה אדומה/עגבנייה חתוכה לרצועות
מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן
מקל צ’ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)

אופן ההכנה:
1. הכנת החביתה: טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל. חוצים כמה “עיגולי” נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.
2. מטגנים את החביתה במחבת חמה, סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.
3. הרכבת הכריך: על מחצית הפרוסה מורחים מיונז, מניחים חתיכה מן החביתה, רצועות ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתת סלמי וכו’. מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.

בריא וטעים. כריך סלמי|צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
בריא וטעים. כריך סלמי|צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *