
פאי לימון
צילום: חלי פרי
חלי פרי יצרה מתכון לפאי לימונים טעים להפליא
מקציפים יחד 150 גרם חמאה רכה וכוס סוכר
מוסיפים 5 ביצים בהדרגה, עד שהן נבלעות בתערובת.
מוסיפים: כפית תמצית וניל, חצי כוס מיץ לימון, קליפה מגורדת משני לימונים,1 גביע שמנת חמוצה, 1 גביע יוגורט, 100 גרם אבקת שקדים ו שתי כוסות קמח תופח.
מערבבים רק עד שמתאחד.
לוקחים חופן שקדים מולבנים חצויים וחופן חמוציות, מערבבים עם מעט קמח מוסיפים לתערובת ומערבבים.
משמנים תבנית ואופים ב-170 מעלות עד שמשחים וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
סירופ: רבע כוס מיץ לימון, חצי כוס סוכר וחצי כוס מים
מרתיחים יחד.
מברישים את העוגה בסירופ לאחר שמוציאים מהתנור.