
יקב טורא מציג את הקולקציה שלו לראש השנה, אנחנו בחרנו בו כיין מומלץ בגלל הסיפור המיוחד ובגלל האיכות
אחרי שנה כל כך מטלטלת, השנה החדשה חייבת להיות טובה יותר. השקענו מחשבה רבה על היינות המומלצים לראש השנה ולבסוף מתוך עשרות יקבים ישראלים מובחרים בחרנו ביקב טורא.
טורא הוא אחד מיקבי הבוטיק הישראלים המצליחים ביותר בזירה הבינלאומית. על אף היותו יקב צעיר בשנים הוא זוכה בפרסים בתחרויות יין נחשבות גם מול יקבים אירופאים וותיקים ומעורכים.
ראש השנה עדיין נמצא באופק, אבל ביקב כבר ניכרת תכונה רבה. בזמן שהותנו בסיור טעימות במרכז המבקרים היפיפה, נראה צוות המקום נמרץ ומרוכז בשליחת מארזים לקצוות תבל בין היתר למדינות ארצות הברית הרחוקות, לאירופה ול 150 חנויות בישראל.
2000 שנה של מצוינות ביין
טורא הוא יקב אחוזה משפחתי ומוקפד (Estate Winery), בין הבודדים הקיימים בישראל. בעלי היקב, ארז וורד בן סעדון, הם גם הבעלים של הכרמים הנמצאים באזור, מהם מגיעים הענבים ליקב.
כרמי היין נטועים החל משנת 1997, ביישוב ברכה. הכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים ביותר בארץ, בעלי מטרואר ייחודי ונדיר ומתנאי גידול אולטימטיביים. תנאים אלו נובעים ממיקומו של הכרם על הר בגובה 850 מטר, החשוף לרוח המערבית. הערפל השורה על הכרם עד שעות הבוקר המאוחרות ומזג האויר במקום (16 מעלות בלילות הקיץ עם לחות של 98%, ומינוס 4 מעלות בחורף ולפעמים גם שלגים) חברו יחד עם אדמת הטרה-רוסה הסלעית ומעניקים לענבים איכות יוצאת דופן שהפכה לשם דבר באזור וברחבי הארץ.
בל נשכח כי חקלאות עבור יין התקיימה במקום כבר לפני 2000 שנה ואולי הותירה את חותמה.
התיירים בוכים מהתרגשות
ורד וארז בן סעדון מחוברים מאד לארץ ולקרקע. אנשים של חזון עם אהבה גדולה לפרטים הקטנים. חצי שנה לאחר שנישאו הם לקחו את כל החסכונות שלהם והשקיעו בישוב ברכה עשרים דונמים של כרם. בהתחלה מכרו את הענבים ליקבים אחרים, אך ברגע שנכנסו שיקולים פוליטיים, נתקלו אותם יקבים בבעיות מצד לקוחות בשוק האירופאי.
בני הזוג החליטו לעבור קורס ייננים ולייצר את היין בעצמם. ההחלטה התבררה כנכונה. יקב טורא הפך להצלחה מסחררת. במבחני טעימה עיוורת, שבהם פוליטיקה לא משחקת תפקיד, הצליחו היינות של יקב טורא לקטוף פרסים ושבחים, והמקום הפך לאתר עלייה לרגל של חובבי יין מהארץ והעולם.
כך למשל יין 2014 Mountain Peak זכה במדליית כסף בתחרות היוקרתית DECANTER 2018 ועוד זכיות מרובות שתלויות על הקיר במרכז המבקרים ובהחלט מותירות רושם רב.
טורא הוא יקב מבורך, עולים אליו לרגל תיירים מכל העולם. הסיבה היא שכרמי הענבים המשובחים שלו נטועים על הר הברכה בשומרון ומגשימים את דברי הנביא ירמיהו “עוד תטעי כרמים בהרי השומרון”
התיירים הנוצרים שמגיעים לכאן ממש בוכים מהתרגשות כשהם עורכים סיור במרכז המבקרים, אנחנו הישראלים קצת יותר ציניים. אבל גם לספקנים שביננו קשה שלא להתרשם משורת הזכיות המרשימות של היקב הצעיר בתחרויות יין בארץ ובעולם.
מלב הארץ אל שולחן ראש השנה
אלישבע מנהלת הסיורים במרכז המבקרים סחררה אותנו בידע הרב שלה ובמגוון רחב של טעימות מפנקות. אולם לבסוף נבחרו היינות האדומים הקלאסיים כל כך עבור שולחן החג .
היין הראשון המומלץ לחג הוא הקברנה סוביניון מסדרת MOUNTAIN HEIGHTS
בציר 2017 . זן סובניון 100%, הענבים הם מכרם ברכה הנטוע בגובה 850 מטר, זמן התסיסה ערך כשבועיים בטמפרטורה של עד 29 מעלות. הבציר ידני, סלקטיבי . היין התיישן בחביות 22 חודשים.
והטעם? היין מתאפיין בגוון אדום כהה אטום, עם ניחוחות של שזיף בשל, קקאו, וניל וטבק. פה קטיפתי עשיר בטעמי פרי ותבלינים, חומציות מאוזנת, גוף מלא וסיומת ארוכה. מתאים לליווי מאכלי בשר, צלי וקדירה.
אלכוהול: 14%, מחיר מומלץ לצרכן 129 ש”ח
המלצה נוספת היא על “הרטלנד” או בעברית לב הארץ. צבע בגוון אדום מדהים, בציר 2018 . הרכב הזנהים הוא קברנה סובניון, מרלו, פטיט ורדו. נבצר גם הוא בכרם ברכה בגובה 850 מטר. תסס כשבועיים בטמפרטורה של לא יותר מ 29 OC.
הבציר ידני סלקטיבי, בריקס 25, TA-5.4 וה PH 3.7
הרטלנד התיישן בחבית עשרה חודשים. ומדובר ביין אדום יבש. ממסך מיוחד של מספר זנים, מענבים שהוקצו בלעדית ליין זה. התיישן במשך 10 חודשים בחביות עץ צרפתיות. באף ארומות פרי אדום בשל, וניל וציפורן. בפה שזיף ושוקולד עם סיומת אספרסו ארוכה. זהו יין עגול, מאוזן ונעים לשתיה, המתאים הן לארוחות קלות והן לכבדות.
אלכוהול: 14.5%, מחיר לצרכן: 89 ₪
עם סדרה כל כך איכותית של יינות שגדלו בכרם הברכה, אין לנו ספק ששולחן החג של ראש השנה שלכם יהיה בהחלט מבורך. מי יתן והשנה החדשה תהא גם היא מבורכת, אנחנו חייבים את זה.