
חברת “רפאל’ס” ויוספה בן כהן מחברת “yovegan” פיתחו מתכון גאוני ובריא נהדר לעוגיות הבוקר
הרי המתכון לפניכם:
מצרכים (לכ- 25 יחידות):
80 גר’ אגוזי מלך
2 כפות פשתן (20 גר’)
¼ כוס שמן קוקוס מומס (65 גר’)
¼ כוס שמן זרעי ענבים (65 גר’)
1 כוס סוכר חום (150 גר’)
קורט וניל
1 כוס פתיתי כוסמין “רפאל’ס” (290 גר’)
½ כוס קמח כוסמין ועוד כף שטוחה (100 גר’)
50 גר’ “צפיחית” תחליף דבש “וגאנץ” (או לחילופין 4 תמרי מג’הול ללא הגלעין)
1 כוס אספרסו כפול (או 60 מל’ מים רותחים+ כפית נס קפה)
100 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות
צילום: ניסים בן כהן
אופן ההכנה:
1. טוחנים למרקם גס את אגוזי המלך והפשתן ומעבירים לקערת המערבל.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד האספרסו והשוקולד ומערבבים לפירורים גסים ודביקים.
3. מוסיפים את האספרסו ומערבבים לבצק אחיד.
4. מקררים את הבצק כחצי שעה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים במשקל של כ 30-40 גר’.
6. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכו קוביית שוקולד. מהדקים חזרה את הבצק סביב באופן אחיד עד כמה שניתן ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפיה. (אם הבצק נדבק לידיים ניתן להרטיב אותן מעט.
7. מחממים תנור ל 170 מעלות. בעזרת כף היד מועכים מעט את העוגיות (הן לא משתטחות באפיה) ואופים 12-15 דקות. העוגיות מתייצבות לאחר קירור.