
בריא ולא משמין. עדשים
צילום: pixabay.com
ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C מציעה מתכון קיצי ומרענן לסלט עדשים קר
רכיבים ל-2 מנות:
4 עלי חסה
½ צרור עלי פטרוזיליה
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 מלפפון
1 פלפל (באיזה צבע שאוהבים)
1 שן שום כתושה
2 כפות חמוציות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף שמן זית או קנולה
מעט מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. את העלים הירוקים קוצצים דק דק, גם את הבצל הירוק, החסה, המלפפון והפלפל לקצוץ קטן ודק.
2. את העדשים ניתן להשרות למשך חצי שעה במים ולבשל עד לריכוך קל שלהם.
3. שמים את כל המרכיבים בקערה כולל החמוציות והתיבול, ולאחר מכן מוסיפים את העדשים.