מרק ראמן ממכר

מרק ראמן ממכר
מרק ראמן
צילום: נטע גפני

יש מרקים שהם פשוט חלום, הם מלאי טעמים, מתנפצים בפה וגורמים לך להתרגש. מרק ראמן הוא בדיוק אחד כזה. מרק מלא הפתעות – ירקות מבושלים וטריים, הר של אטריות, אצות וטופו (לאוהבים) וירק.

המרק הוא פשוט להיט, אפשר ליהנות ממנו בלי לפגוע באף אחד 🙂 תשאלו את חבריי הקרניבורים – כשאני מזמינה אותם לערב אסייתי מפנק, המרק הוא הכוכב של הערב, יחד עם חברו הספרינג רול הויאטנמי (מתכון נוסף שתוכלו למצוא באתר).

שני הדברים החשובים ביותר:
1. מדובר בגרסה מהירה וקלילה להכנה – 20 דקות עבודה ואתם יכולים להתענג.
2. המרק הוא אקסטרה בריא ומכיל אטריות כוסמת מעולות, מחית מיסו, אצות וירקות.

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו נתחיל!

רכיבים
2 ליטר מים
חבילה אטריות סובה (אטריות כוסמת)
5 ענפי סלרי ללא העלים
1 גזר
6 פטריות שיטאקי מיובשות שעברו השריה
כמה רצועות צ’ילי אדום או ירוק
2 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חייב)
חבילה נבטים סינים
חופן אצות וואקמה
בצל ירוק
חופן כוסברה
150 גרם טופו רך
1 וחצי כפות מחית מיסו בהיר
4 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית רוטב מירין (או כפית מי סוכר)
1 כפית שטוחה של מלח

לפני הכנת המרק, יש להשרות למשך חצי שעה עד שעה (תלוי כמה זמן יש לכם), את פטריות השיטאקי המיובשות. לצורך כך, שימו אותם בקערה עם מים רותחים, וכסו בעזרת נייר כסף, כדי לשמור על החום.

אם אתם יודעים מראש שאתם מכינים את המרק, אני ממליצה בחום להשאיר להשריה בבוקר, לפני שאתם יוצאים לעבודה.

קצצו את הגזר לגפרורים באורך של אצבע, ואת הסלרי לרצועות דקות. הוציאו מפטריות השיטאקי את הנוזלים, קטמו להן את הרגל (היא לא אכילה) וחתכו לרצועות. הוסיפו את כל השלושה לסיר, ביחד עם 2 ליטר המים, הניחו על הגז על אש גבוהה עם מכסה עד לרתיחה.

סלרי למרק ראמן|צילום: נטע גפני
סלרי למרק ראמן|צילום: נטע גפני

הנמיכו את האש, הוסיפו את עלי הכפיר ליים (במידה ויש לכם), ותנו לירקות עוד כ-10 דקות בישול עם המכסה.

בינתיים בשלו את אטריות הסובה במים רותחים ל-3 דקות וקררו במסננת כדי שלא ימשיכו להתבשל.

אטריות סובה למרק ראמן|צילום: נטע גפני
אטריות סובה למרק ראמן|צילום: נטע גפני

חתכו את הטופו לקוביות של 1 ס”מ. הוסיפו לסיר את מחית המיסו והמלח, וערבבו עד להמסה מלאה. זה זמן מצוין להוסיף את קוביות הטופו, שמן השומשום, המירין, רוטב הסויה וכמה פלחים של הצ’ילי (במידה ויש מישהו שרגיש לחריף, אני ממליצה בחום לשים אותו בזמן ההרכבה של המרק, פלח אחד בכל קערה), ולבשל עוד 5 דקות.

בזמן הזה שימו את חופן האצות בקערה עם מים פושרים, עד שהן מתנפחות. שטפו את הנבטים, וקצצו את הכוסברה והבצל הירוק.

סיר ירקות לראמן|צילום: נטע גפני
סיר ירקות לראמן|צילום: נטע גפני

זהו, זה הזמן להרכיב את המרק:
הניחו בקערת מרק חופן אטריות, עליהן שתי מצקות של המרק, פלח או שניים של פלפל צ’ילי (במידה ולא שמתם בזמן הבישול), וחופן קטן של נבטים, אצות, בצל ירוק וכוסברה –עכשיו אפשר להתלהב, יש לכם מרק ראמן!

בעצם, כל שנותר הוא… להסתער! שיהיה בתיאבון 🙂

מרק ראמן|צילום: נטע גפני
מרק ראמן|צילום: נטע גפני

הכותבת הינה בעלת בלוג “מעין בטעמים


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *