מתכון: אוזן המן שהתחפשה

מתכון: אוזן המן שהתחפשה
אותה הגברת בשינוי מילוי. אוזני המן מחופשות
צילום: עמל דכוור

שף-קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים, יצר אזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה.

אוזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה

לבצק לינזר:
750 גרם קמח
500 גרם חמאה
20 גרם אבקת אפיה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
60 גרם סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים

אותה הגברת בשינוי מילוי. אוזני המן מחופשות |צילום: עמל דכוור
אותה הגברת בשינוי מילוי. אוזני המן מחופשות |צילום: עמל דכוור

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד חמאה + סוכר + סוכר וניל
2. מוסיפים ביצים ובוחשים
3. מוסיפים קמח + אבקת אפיה + שקדים טחונים
4. לישה קצרה
5. לעטוף בניילון ולקרר

מלית מקרונים ואמרנה:
330 קמח שקדים
330 אבקת סוכר
110 חלבון
200 גרם דובדבני אמרנה קצוצים

אופן ההכנה:
ללוש את קמח השקדים + אבקת הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא
להוסיף את דובדבני האמרנה

אופן הכנת אוזני המן:
לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי
להניח מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק
לאפות ב180 מעלות כ-15 דקות
לצנן ולפזר אבקת סוכר מעל
• ניתן לעטר בשקדים מקורמלים.

בתיאבון!


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *