אוזני המן בטעם ג’ינג’ר ולימון

אוזני המן בטעם ג’ינג’ר ולימון
מתכון אוזני המן עם ג'ינג'ר
צילום: יח"צ

כבר פגשתי אותם במילוי ליקרים וקרמים, שוקולד חלווה וסוכריות, עם מלח וקצח, בצל מטוגן ושומשום, אבל מודה, אף פעם לא עלה על דעתי שאוזני המן יכולים להיות ממולאים בשום, ג’ינג’ר ולימון– שילוב שלא עלה על דעת ראשונים ואחרונים, שפים ועמך, עקרות בית וטבחים צבאיים, עד שבאה חברת “דורות”, יצרנית מוצרי תיבול קפואים, שביחד עם הקונדיטור שקד סולימאני ממסעדת פורטר אנד סאנס, המציאה את החידוש הזה

וכל כך היא בטוחה בו, שאפילו את המתכון היא מחלקת עם הציבור כולו, שננסה ונתרשם ונשתכנע בעצמנו. וכך עושים:

מתכון אוזני המן עם ג'ינג'ר|צילום: יח"צ
מתכון אוזני המן עם ג’ינג’ר|צילום: יח”צ

חומרים לכ- 50 יחידות.
לבצק הפריך:
300 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף אבקת ג’ינג’ר יבש (זנגוויל)
30 גרם מיץ לימון
200 גרם חמאה קרה בקוביות

למלית:
200 גרם שוקולד לבן
35 גרם שמנת מתוקה
1 כפית גדושה דבש
6 טבליות ג’ינג’ר כתוש “דורות” (4.5 גרם כל אחד)
15 גרם (כף) מיץ לימון
25 גרם חמאה בקוביות

ההכנה:
1. להכנת הבצק:למעבד מזון מכניסים את החמאה והחומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח ואבקת ג’ינג’ר) ומעבדים לתערובת חולית. מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. מוציאים את פירורי הבצק על משטח עבודה מאחדים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מרדדים בין שני ניירות אפיה. מכניסים לכשעה למקרר או עד שהבצק נוח לעבודה.
2. בזמן שהבצק בקירור מכינים את המלית:בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן קצוץ, טבליות ג’ינג’ר קפוא, מיץ לימון ודבש. מחממים במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב. שומרים את המלית בקירור עד להרכבה.
3. מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר משחררים את נייר האפייה משני הצדדים ומחזירים את הבצק על נייר אחד למשטח העבודה. את הנייר השני מניחים על תבנית אפיה. קורצים מהבצק משולשים ומניחים על תבנית האפייה. את שאריות הבצק ניתן לרדד בחזרה לקרר מעט ולקרוץ שנית. מקפלים את כל משולשי הבצק לצורת אוזני המן.
4. מכניסים את מגש האפייה למקפיא עד שהבצק קפוא. מחממים תנור ל- 150 מעלות ואופים 10-12 דקות או עד הזהבה קלה.
5. לאחר הקירור מזלפים על כל אוזן המן תלולית מהמלית (אם המלית קשה מידיי נותנים לה לעמוד בטמפטורתהחדר כמה דקות). אפשר לפזר אבקת סוכר מעל אם רוצים.
6. שומרים בכלי אטום בטמפטורת החדר בשכבה אחת.

המתכון הופק בסיוע קונדיטור שקד סולימאני ממסעדת פורטר אנד סאנס.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *