תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי
תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי
צילום: צילום נטע גפני

כמה שאני מתגעגעת להודו… שנת 2004, ילדה אחרי צבא, במדינה שהפשטות בה היא פשוט קסם, והאוכל עוד יותר. אוכל מלא תיבול, חריף ומרגש.

תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי | צילום: צילום נטע גפני
תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי | צילום: צילום נטע גפני


מי שמכיר אותי, אוכל אסייתי מלא תבלינים וטעמים זו החולשה שלי. לכן, אני כל הזמן מחפשת חומרים חדשים לעבוד איתם. ככה נולד התבשיל הזה, תבשיל הודי עם במיה וחצילים בקארי:

נכנסתי יום אחד לתחנה המרכזית, נעצרתי ליד מכולת של תאילנדים. מיד, בלי לחשוב פעמיים, נכנסתי פנימה וקניתי חצי חנות – אטריות, רטבים, קארי, טופו ומה לא. אחרי ששילמתי בשמחה וששון – כי חידשתי את המזווה וגם שילמתי זול, יצאתי מהחנות, וקלטתי שיש להם בסטה של פירות וירקות אקזוטיים– האמת, רציתי לקנות הכול 🙂

אבל פתאום קפצו לנגד עיניי שתי ירקות שטעמתי כבר בכמה במסעדות: חצילים ובמיה תאילנדית! כמובן שקניתי 🙂 וכל הדרך הביתה אני רק מדמיינת את המתכון שאני הולכת להכין. המתכון הזה הפך להצלחה מסחררת – החברים שלי כל כך התענגו עליו, עד שהשכנים יכלו לשמוע את הקולות.

אגב, את החציל והבמיה ניתן למצוא בכל שוק, אני מכירה בסטה כזו בשוק הכרמל, אך מניחה שבכל שוק גדול תוכלו למצוא בסטה של ירקות מהמזרח.

חצילים תאילנדים| צילום: נטע גפני
חצילים תאילנדים| צילום: נטע גפני


אז מה אנחנו צריכים?

רכיבים לתבשיל
200 גרם במיה תאילנדית
250 גרם חצילים תאילנדים (כ-10 חצילים)
1 קישוא
1 צ’ילי תאילנדי/פלפל ירוק חריף
2 עלים של כפיר ליים יבש/3-4 עלים של למון גראס יבש
חופן כוסברה
1 קרטון חלב קוקוס של Aroy-D (חלב קוקוס נקי, ללא חומרים משמרים)
4 כפות רוטב סויה של Yamasa
2 כפות שמן קוקוס/שמן זית
1 כפית אבקת קארי צהוב
מלח לפי הצורך

רכיבים לאורז
2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים
4 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח

נכין תחילה את האורז. הרתיחו בסיר 3 כוסות מים, עם השמן והמלח. ברגע שהמים רותחים, שטפו טוב את האורז עד לשקיפות והוסיפו אותו אל הסיר. המתינו על לרתיחה נוספת, וכסו אותו בעזרת נייר כסף, על אש בינונית למשך 20 דקות בדיוק. השאירו את האורז סגור עוד 10 דקות, וכשאתם פותחים פרקו אותו בעזרת מזלג, כך הוא לא יישבר.

בזמן שהאורז מתבשל, ניגש להכנת התבשיל: קלפו את החצילים וחתכו אותם לרבעים, לבמיה קטמו את הראש וחצו לשניים, את הקישוא יש לפרוס בעזרת קולפן לפלחים דקים וארוכים, ואת הצ’ילי לרצועות דקות.

מקלפים את הקישואים|צילום נטע גפני
מקלפים את הקישואים|צילום: נטע גפני

חממו את המחבת/ווק עם שמן הקוקוס, הוסיפו את החצילים פנימה וטגנו אותם כ5 דקות, עד להזהבה ושקיפות קלה. זה הזמן להוסיף את הבמיה ולהקפיץ עוד כ2 דקות, עד לקבלת מראה צרוב ויפה.

טיגון החצילים עם שמן הקוקוס|צילום: נטע גפני
טיגון החצילים עם שמן הקוקוס|צילום: נטע גפני


שפכו למחבת את חלב הקוקוס וערבבו עוד כדקה או שתיים. כעת נוסיף את הקישואים, הצ’ילי, עלי הכפיר ליים/למון גראס, הקארי ורוטב הסויה. בשלו הכול כ-5 דקות, עד להסמכה, טעמו ותקנו עם מלח במידת הצורך.
הוספת חלב הקוקוס|צילום: נטע גפני
הוספת חלב הקוקוס|צילום: נטע גפני


לפני ההגשה, חשוב להוציא את עלי הכפיר ליים היבשים, כיוון שהם אינם אכילים.

הגישו בקערה עמוקה הר של אורז ומעליו את התבשיל, וקחו ביס בעיניים עצומות ודמיינו שאתם על אי בהודו– תבשיל הודי עם חצילים ובמיה בקארי, תענוג לחך 🙂


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *