
שמעתי לא פעם שטבעונים לא מצליחים להגיע לטעם המוכר של האלפרדו שהם זוכרים כשהכינו עם שמנת מחלב. אז החלטתי שהיום עושים לזה סוף 🙂 ותקבלו ממני מתכון קל ומדהים שלא נופל ואף מתעלה על הטעם האהוב – התמכרות מובטחת
אז בואו ניגש למלאכה! פסטה שמנת פטריות טבעונית
רכיבים
חבילה ספגטי ארוך או פסטה (מה שאתם אוהבים)
3 כפות שמן קנולה
2 קרטונים של שמנת סויה לבישול של אלפרו
סלסלה של פטריות שמפניון
סלסלה של פטריות פורטבלו
1 בצל גדול
5שיני שום גדולים
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פתיתי בירה (לא חייב)
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
נתחיל בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ, את השום נקצוץ קטן בעזרת סכין. טיפ: כדי לקלוף את השום מהר ולקצוץ אותו בקלות, יש להניח את גב להב הסכין על השום, ולתת “מכה” או שתיים עם היד על הסכין. הפעולה מועכת את השום למצב שטוח, מה שמאפשר לכם ל”שלוף” את הקליפה ולקצוץ את השום ממש בקלות.
חתכו את הפטריות לפרוסות של כחצי ס”מ, לא דק מדי, חשוב מאוד לשימור בשרניות הפטריות. חממו את המחבת, הוסיפו את השמן ואת הבצל. טגנו אותו על אש בינונית בין 7-10 דקות, עד להזהבה קלה, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. הוסיפו את השום, וטגנו עוד כ2-3 דקות.
זה הזמן להוספת הפטריות, טיגון של כ8 דקות, עד לקבלת הצטמצמות מלאה של הפטריות וקבלת צבע מעט כהה.
זמן מצוין, במקביל, להרתיח מים ולהכין את הפסטה שבחרתם. אני תמיד ממליצה להכין דקה פחות ממה שכתוב על השקית, כך באמת נקבל פסטה אל דנטה 🙂
נצרף את שמנת הסויה לבישול, ונערבב כ3-4 דקות. נוסיף את התבלינים ופתיתי הבירה, ונמשיך לבשל עוד כ8 דקות על אש בינונית עד נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. הרוטב יתחיל להצטמצם ולהסמיך, והצבע שלו יקבל עומק. חשוב לטעום ולתקן עם מלח במידתה צורך.
הרוטב מוכן, ועכשיו יש שתי אופציות: לערבב את כל הרוטב יחד עם הפסטה או לבזוק על הפסטה בזמן ההגשה.
בכל מקרה, אחרי שתטעמו, אל תשכחו לעשות סיבוב של אושר 🙂 פסטה שמנת פטריות טבעונית ללקק את האצבעות.