שולחן עורך: מתכון לרוסטביף אנטריקוט

שולחן עורך: מתכון לרוסטביף אנטריקוט
חג שמח. רוסטביף
צילום: דניאלה לילה

ההכנה הכי טובה לחג, היא הידיעה שהצלחת הערב תלויה במנת הבשר המפארת את השולחן

רשת טיב טעם, מציעה לקראת חג ראש השנה מתכון עסיסי ועשיר לשולחן החג – רוסטביף אנטריקוט, בקראסט תבלינים עם צ’אטני תפוחים. התבלינים השלמים מעשירים את טעמו של הבשר ומוסיפים גם פריכות נהדרת. המתכון מתאים ל-8-10 סועדים.

רכיבים
‏2 ק”ג אנטרקוט מיושן בטמפ’ החדר
‏4 כפות חרדל איכותי
‏1 כוס תערובת תבלינים שלמים — 4-3 כפות מכל סוג (זרעי כוסברה, זרעי שומר, זרעי חרדל, גרגרי פלפל אדום/ירוק/ שחור)
‏3 כפות מלח גס

לצ’אטני:
‏4 תפוחי גרני סמית קלופים, נקיים מליבה, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
‏1 פלפל צ’ילי אדום פרוס דק
‏3 שיני שום פרוסות דק
‏1 כף ג’ינג’ר קצוץ דק
‏2 כפות זרעי חרדל
‏1/2 כוס סוכר
‏1/4 כוס חומץ תפוחים

אופן הכנה
מכינים צ’אטני:
מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות למרקם של ריבה דלילה.
• ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
‏צולים את הבשר, פורסים ומגישים: מברישים את האנטרקוט בחרדל, מצפים בתערובת תבלינים ומלח גס ומניחים על רשת. תחת הרשת מניחים תבנית אפייה עם מים בגובה 2 ס”מ.
• ‏צולים כ-40 דקות לדרגת עשייה מדיום, מוציאים ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני הפריסה.
• ‏פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ומניחים בצלחת הגשה. יוצקים צ’אטני בטמפ’ החדר. מומלץ להגיש עם מחית בטטות או גזר.

חג שמח. רוסטביף|צילום: דניאלה לילה
חג שמח. רוסטביף|צילום: דניאלה לילה

כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *