אוזני המן במילוי פרלינים

אוזני המן במילוי פרלינים
אני פורים. אוזני המן במילוי פרלין לינדור
צילום: קית גלסמן

הקונדיטורית ליאור קליין מסטודיו בוטיק לעוגות Klein Cakes מציעה מתכון מנצח עם שוקולד

אני פורים. אוזני המן במילוי פרלין לינדור|צילום: קית גלסמן
אני פורים. אוזני המן במילוי פרלין לינדור|צילום: קית גלסמן

החומרים:

מצרכים לאוזני המן (22 יחידות):
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית וניל מקורמיק
קורט מלח
אבקת סוכר (לפי הטעם)
למילוי:
1 פרלין לינדור שוקולד חלב
לגירסא אקסטרא שוקולדית:
טבלת שוקולד לינדט אקסלנס 70%

אופן ההכנה:

– מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח אבקת סוכר ומלח, מוסיפים את החמאה הקרה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורים.
– מוסיפים ביצה וחלמון וכפית תמצית וניל לתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
– כעבור שעה מוציאים את הבצק, מרדדים אותו וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס יין עם פתח קטן.
– מרטיבים עם קצות האצבעות את הקצוות במים, מכניסים פנימה פרלין לינדור, סוגרים בקיפול וצובטים את הקצוות לקבלת משולש מושלם.
– מומלץ להקפיא לפני האפייה.
– אופים בתנור מחומם מראש על 160 מעלות למשך כחצי שעה.

לגירסא אקסטרא שוקולדית:

– בסיום האפייה להמיס על בן מארי (קערה מעל סיר מים חמים) טבלת שוקולד לינדט אקסלנס 70%.
– מחכים שאוזני ההמן יתקררו מעט ואז טובלים את תחתית כל אוזן המן בשוקולד ומרימים בעזרת מזלג.
– מנגבים את שארית השוקולד בדפנות הקערה ומניחים על גבי ניר אפיה לקירור.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *