
החורף כאן, ואין דבר מהנה יותר מאשר לצאת החוצה לבילוי רומנטי. אספנו עבורכם את מצעד עשרת המסעדות הרומנטיות והמיוחדות ביותר שיעשירו את הרפטואר הקולינרי שלכם.
1. האירופאית: מסעדת אוברג’ין
מסעדת אוברג’ין נמצאת אמנם בתל אביב הסואנת, אבל הכניסה אליה תכניס אתכם אל עולם אחר, מלא בשלווה וטעמים קסומים וכיאה למלון, המסעדה רחבת ידיים ומשדרת אצילות אירופאי.
קיר המסעדה העשוי זכוכיות שקופות מאפשרות הצצה על נווה צדק ועל מסגד חסן בק המפורסם הניצב בקו המים, מה שמתכתב עם הקונספט הקולינרי של המסעדה: אוכל העשוי חומרי גלם ים תיכוניים מקומיים. שמן הזית במסעדה הוא שמן בוטיק ישראלי, הדגים הטריים גם הם תוצרת מקומית, הבשר מרמת הגולן ועוד,כשהדגש הוא על בריאות והרמוניה המשולבים בכל המנות שעשויות בקפידה ומכבדות את התואר מטבח גורמה.
2. הרומנטית: מסעדת רג’ינה
מסעדות רבות מגדירות את עצמן כמסעדות רומנטיות, ל’רג’ינה’ יש את כל מה שצריך באמת כדי להרגיש ולהריח את הרומנטיקה באוויר ומאפשרת חיבור מושלם בין טבע אורבני ליופי קסום.
בגזרת העיצוב אהבנו את השילוב של כסאות ושולחנות העץ, עליהם מונחים בהתאמה מופתית פרחים טריים ונרות, עצי אקליפטוס לצד מבנים תקופתיים. בגזרת הטעם – הקונספט של המסעדה הוא מיטב מאכלי העדות, כך שניתן למצוא בו לצד מנות שף של בשרים גם מבחר גדול של מנות טבעוניות עם אנטרפנטציה חדשנית. החל מגולאש הונגרי ועד לקבאב מבגדד שיוצרות גשר תרבותי עדתי יפיפה.
המלצה שלנו: בואו מעט לפני השקיעה, אל תפספסו צילומים על פסי הרכבת הקסומים ואל תוותרו לעצמכם על ‘מנת הדניס’ המפולאה של רג’ינה
3. הפסטורלית: הבית בעולש
עבור רבים טוסקנה היא סוג של חלום : מרבדי הכרמים, הנוף הציורי, האנשים, יין משובח ובעיקר האוכל. ‘הבית בעולש’ היא מסעדה חלבית כשרה ששמה לה למטרה לספק עבור הסועדים ‘זמן טוסקנה’ הכולל שקט, נוף ואוכל טוב.
המקום מעוצב כמתחם טוסקני מרהיב ביופיו הכולל חצר גדולה ופורחת. בתוך המבנה שמעוצב כמטבח כפרי מזמין תלויים פרטי אספנות וכלי בית היוצרים אווירה רומנטית וקסומה המאפיינת כפרים באירופה .
על השולחנות מונחות בזו אחר זו צלחות עמוסות כל טוב, ומלבד האוכל הטוב יש כאן בעיקר אווירה מופלאה בזכות הקירות המקושטים בחפצי האמנות והטבע הפורח מבחוץ המקנים לה גם אוירה רומנטית וקלילה.
בניגוד למסעדות העיר ששטחן מועט, כאן מדובר במסעדה רחבת ידיים שאפשר להכניס בה בשמחה רבה עשרות רבות של סועדים ולכן היא גם מתאימה מאד לאירועים.
4. המוזיקלית: כינור בכיכר
מסעדת “כינור בכיכר” הירושלמית מעוצבת בסגנון אקלקטי מודרני, בקו נקי ובצבעים מעוררי תיאבון, מעוטרת בכינורות במקומות מפתיעים וכלי מטבח בסגנונות שונים.
המקום מתהדר בבר מדליק מאובזר במיטב מותגי האלכוהול הבינלאומיים ובטאבון אבן איטלקי למהדרין שמספק לחמים טריים ופריכים המוגשים לצד מנות חובקות עולם איכותיות. במסעדה 100 מקומות ישיבה מרווחים ונוחים בחלל המסעדה ו100 מקומות נוספים חיצוניים הפונים לרחבת כיכר המוזיקה.
5. האסייתית: סטיישן 9
כדי להצליח להיות מסעדה טובה לא מספיק רק מנות מוצלחות או שף בעל רזומה, אלמנט החוויה המתווסף אל האוכל הוא בראש ובראשונה מרכיב לא פחות חשוב. סטיישן 9 היא מסעדה אסייתית המציעה שילוב של טעמי רחוב מהמזרח עם המטבח המודרני לצד עיצוב מרהיב ומתוחכם. המסעדה האסיאתית לא מפסיקה להפתיע את הסועדים בשילוב טעמים משלימים שהחייך הישראלי לא תמיד רגיל אליהם, בכל מנה יש גם משחק של הגשה מתוחכמת היוצרת אינטראקציה פעילה עם הסועדים.
המתחם המעוצב שבו שכנה פעם תחנת הרכבת המיתולוגית של ירושלים מעניק לבאים בין שעריו הזדמנות לבילוי בטעם טוב. חומרי הגלם מונחים בסמוך לשולחנות לראווה ואי אפשר להישאר אדיש למראה ויטראז’ הצבעים הנועזים והמוארים בחלקה הצעיר של המסעדה ולתקרת הדקורטיבית העשויה מניפות וייטנאמיות השזורות זו בזו מעל לשולחן ענק המעוצב מגינת זן יפנית.
6. ההיסטורית: 1868
ב-1868 מקוריות היא מילת המפתח.
החוויה מתחילה מיד בכניסה למבנה העתיק והייחודי של המסעדה, שגם הוא כמו המנות המוגשות בה, לא דומה למבנה של אף מסעדה שהכרתם ואף אחת מהמנות שתאכלו כאן איננה דומה למנה שאכלתם במקום אחר. נראה שמוחו של השף האמן עובד שעות נוספות והמנות המוגשות במסעדה הן לא פחות מוירטואוזיות. תפריטהמסעדה מתעדכן תדיר ומוחלף מידי מספר חודשים, ואם רק תדעו להתמסר- השף ייקח ביד בוטחת את החיך שלכם למסע מרתק, תוך שימוש מקורי בחומרי גלם מקומיים, שטריותם ואיכותם מורגשת היטב.
בגזרת השירות חשוב לציין, כי השירות היה אלגנטי ומוקפד, וחשוב מכך – קשוב וערני, כזה היודע לשים לב מה הסועד רוצה או צריך, עוד לפני שהסועד עצמו יודע על כך.
7. הקסומה: מדיטה
מסעדת מדיטה היא ביסטרו ים תיכוני חינני במיוחד המעניקה מלבד מנות משובחות גם מהקסם הקולינרי של ירושלים.
המסעדה רחבת ידיים, בלשון המעטה, הממוקמת במתחם בית הנציב בדרך חברון שם תתחברו לאווירה הים תיכונית הנעימה האופפת את המסעדה. בין התורמים לאווירה היה המטבח פתוח תוסס ושמח שיקדם אתכם מיד בכניסה ובחזיתו בנוי טאבון חרס ענק להכנת מיני פוקאצ’ות ופיצות שונות הנאפות במקום (ספוילר: יש אפילו פיצה מרגז!), המוזיקה בווליום המדויק, אור מעומעם בעוצמה המתאימה וחשוב מהכל, בעל המסעדה שיקבל אתכם בזרועות פתוחות, משל הגעתם לסעוד בסלון ביתו. כיף לראות שמדובר במסעדה שיודעת לשמור על הצוות הנפלא שלה, הבקיא היטב במנות וברכביהן, האדיב והנמנע מלהעיק.
8.המדוייקת: קלואליס
המסעדה הדרום אמריקאית מתהדרת בבשר איכותי, התמחות בדגים ובניחוח של חו”ל.
המיקום הוא במלון הילטון התל אביבי, ולכן גם העיצוב והאווירה בה מתכתבים עם המלון. לאווירת החו”ל מצטרפים גם ברקע בליל שפות זרות ששומעים מכל עבר, ובעיצוב ניתן לחוש באלגנטיות קלאסית בשילוב מעט אולד-פאשן כהה.
הדיוק בטעמים, הצריבה הנכונה וההשקעה בפרטים שנראים שוליים (כמו הצ’יפס לצד סטייק)הופכים את קלואליס למסעדה לא פחות ממצוינת.
9. האותנטית: הטאג’ מאהל
10.המפנקת: בוזה
לסיום, הכנו לכם המלצה מתוקה – על גלידריה התל אביבית שמפתיעה בשילוב בין גלידה למאפים ומאתגרת את הילד שבתוכנו שרק רוצה ללקק את הגלידה מגביע בלי שיזל לו מהצדדים.
בוזה הביאה קונספט חדש לארץ ובו אוכלים גלידה בתוך מאפים מתוקים