
בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים גילו מודעות רבה לאוכל בריא וטרי, ומקפידים פחות ופחות לצרוך אוכל מעובד. ענף המסעדנות מתחיל להבין זאת ומכניס יותר ויותר אוכל טבעוני וצמחוני, עם מרכיבים טריים, וטוב שכך
לאחרונה ביקרתי במסעדת ‘בוסתן 15’ הממוקמת ברחוב מונטיפיורי שבת”א. מדובר במסעדה קטנה וצבעונית שגורמת לנכנסים אליה להרגיש לרגע כמו בסמטאות של כפר באיטליה.
תחילה נדמה כי נכנסים לבר בריאות, אך ביציאה אל החצר האחורית מתגלה גן ירקרק ופסטורלי, בסגנון כפרי ונעים, עם ציורים על הקירות ושולחנות ארוכים מעץ – בוסתן.
מדובר במסעדה צמחונית-טבעונית עם מגוון מיצים סחוטים, שייקים, מנות פשוטות, המורכבות בעיקרן מירקות וקטניות; והכל במחירים ממש נוחים.

התחלתי את הארוחה עם “השייק הירוק” – שייק עם סלרי, פטרוזיליה, קיווי, תמר, ג’ינג’ר ולימון על בסיס תפוחים. שייק קליל וכיפי להפליא, מלא באנרגיה ובטעמים מרעננים.
למנות ראשונות, הזמנתי סלט עדשים עם עגבניות, בצל ופטרוזיליה ומנת חומוס משעועית לימא, טחינה וגרגרי חומוס מעל.
תוך כדי שזללתי את המנות בהנאה, כבר דמיינתי את עצמי מתנסה בהכנת החומוס בבית.
לעיקרית, הזמנתי מוסקה חצילים עם פטריות ואגוזי מלך, ורוטב עגבניות מעל; ובגלל שזו היתה שעת צהריים, קיבלתי איתה סלט ירקות גדול ועשיר. זו ללא ספק היתה המנה המוצלחת ביותר בשולחן.
נראה, כי בניגוד למה שפוגשים במוסקה בדרך כלל, שכבות של חצילים מטוגנים – החציל במנה נשרף תחילה בשלמותו, ולאחר מכן הופרד בקפידה לפרוסות דקיקות. כשבין הפרוסות, שולבו פטריות פורטבלו מוקפצות עם אגוזי מלך, ומעל הכול, ישב לו רוטב עגבניות עדין. כל אלו נתנו למנה טעם מרגש שיוצר תחושה של חיבור לאדמה.

לסיכום, השירות במקום מאוד אדיב, והמנות נדיבות ונעימות לחך.
מקום שמאוד מתאים, כשמתחשק לכם ארוחת צהריים טעימה ומזינה, עם עסקיות במחירים נוחים לכל כיס, או כמפגש ערב עם חברים, ואף אירוע שישי צהריים קליל למשפחה.
נראה שהבחירה בשם ‘בוסתן 15 – טעים, בריא וטבעי’ הצליחה להעביר את שמה בעיצוב ובתוך הצלחת.
* מסעדת ‘בוסתן 15′ פתוחה בימים א’-ב’, ש’ 12:00-17:00 ג’-ו’ 12:00-23:00