
יש הרבה שיטות איך להכין חומוס טוב, למרבה המזל ב’שפע חומוס’ פצחו את הסוד למתכון מנצח
הגבר שלי אוהב חומוס, הוא מבין בזה, אוהב את זה, חומוס טוב מרגש אותו בכל פעם מחדש. למרבה ההפתעה מכל המקומות שאליהם הוא הצליח לגרור אותי, התחבבה עלי דווקא חומוסיה בפינה קטנה ברחוב ביאליק ברמת גן, ‘שפע חומוס’. הסיבה המרכזית היא קודם כל הניקיון, אני לא רגילה שמסעדה שמגישה חומוס נראית כמו בית מרקחת אבל כאן הפלא הזה איכשהו הצליח להתרחש.
מה שגונב את ההצגה הוא כמובן החומוס המשובח שמוגש במקום, שהופך את הניגוב המסורתי לחוויה של ממש:
מתוך כלים מסורתיים בצורת עלי ומכתש מונח החומוס על הצלחת, מעליו נמזג מתוך קנקן נחושת פול רותח שהתבשל כל הלילה, טחינה עשויה בדיוק במידה ומעל הכול נפרסות להן ביצים חומות אורגינליות מקושטות בצרור עלי פטרוזיליה, כשלצד כל הטוב הזה פיתות טריות שיצאו זה עתה מהתנור.
החלטתי שבהזדמנות הראשונה, אגיע שוב למקום כדי לבקש מהבעלים את המתכון הסודי של החומוס שהצליח לראשונה לגנוב את ליבי. וכך הגעתי למקום עם הכתבת הקולינרית של אתר המומלצים לינוי משעלי.
ג’ודי ניר מוזס מפרגנת בעמוד הטוויטר שלה:
לא מתאפקת.. שפע חומוס בביאליק ר״ג. בעייה pic.twitter.com/IlpRI8ueHI
— Judy Mozes (@JudyMozes) 28 בפברואר 2016
מוטי, הבעלים של ‘חומוס שפע’ מספר שהמשפחה שלו עוסקת בענף המסעדנות כבר שנים רבות, גם אבא שלו ניהל מסעדות, סבתא שלו העיראקית ידועה ומפורסמת במאכליה. באופן אישי הוא החל את הרומן שלו עם החומוסייה לפני 22 שנה אי אז במסעדה קטנה בבורסה ברמת גן. הוא רכש זיכיון מבעלים קודם שמכר לו אמנם את העסק אבל לא את הסודות של המתכון המנצח.
אחרי כישלון צורב, החליט מוטי שהוא חייב למצוא את השיטה הטובה ביותר בעולם להכנת החומוס. הוא נסע אל ארצות ערב, מקורו הגיאוגרפי של המאכל כדי ללמוד שם את שיטות ההכנה המסורתיות העוברות מדור לדור וממשפחה אל משפחה. שם רכש חלק מכלי הבישול המסורתיים שהוא משתמש בהם היום. כמו הפול המתבשל לאיטו על פתיליות בתוך קנקן הנחושת.
תגלה לי את הסוד?
“את הסוד אני לא אגלה לך” צוחק מוטי “אבל טיפים בהחלט אשמח לתת” הוא עונה. “כדי להגיע למרקם החלק שאתן טועמות עכשיו” מספר מוטי “אנחנו עומדים שעות ומקלפים את הקליפה שלו אחד אחד מהגרגירים, זה מה שמבדיל בין חומוס חלק לחומוס מגורגר. בנוסף, את המיקסרים שטוחנים את החומוס בניתי בעצמי: את עוצמת המנוע והסיבובים, חדות הסכינים, זאת כדי שהחומוס יצא חלק וטעים”.
אתם משקיעים הרבה בחומוס.
“בוודאי, חומוס טוב זה עולם ומלואו. יש אלף שיטות להכין אותו, כמו קפה טוב. אנחנו הלכנו על השיטה המסורתית ויש בזה תורה שלמה. מתי מגבירים את הלהבות, מתי מנמיכים, איך מחממים כל הלילה את הפול ואת הביצים כדי שתצאנה חומות כמו שצריך. הגרגירים “נבדקים אחד אחד על ידי משגיח הכשרות למהדרין שנמצא אתנו . זה שעות של עשייה.
“אנחנו לא קונים מוצרים מוכנים, אלא מקפידים שהכול ייעשה בעבודת יד. הטחינה, הפיתות נאפות כאן בתנור מיוחד. אפילו את שמן הזית אנחנו רוכשים בצפון ממפעל ביתי דרוזי שמפיקים אותו בשיטה המסורית, עבודת יד, אני חושב שזה הסוד”.
את הסוד לחומוס המנצח הצלחתי להוציא בסוף ממוטי, הנוסחה היא הרבה השקעה, עבודת יד ובישול בכלים מסורתיים. הבשורה המשמחת היא שבקרוב ההצלחה הזו כנראה תשוכפל להוד השרון שם עתיד להיפתח סניף חדש של שפע חומוס.