
שגרירת צרפת בישראל: ״בכל שנה, שבוע הגסטרונומיה הצרפתי מהווה הזדמנות בחידוש הקשרים המחברים אותנו לישראל”
לרגל שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל, דוד ביטון, שף מלון “המלך דוד” ירושלים ומסעדת La Regence יארח את השף הצרפתי בעל כוכב מישלן, Frederic Simonin.
השניים יצרו תפריט מיוחד עם 6 מנות המשלבות בין המטבח הצרפתי קלאסי למטבח העילי והכשר ל-3 ארוחות מיוחדות.
בין המנות שיוצעו בארוחות: טונה טרטר עם פירה עגבניות צלויות, ביצה ‘באסקית’ ואבקת שום שחור, ברבוניה עם קסקסי שום, רוטב ורג’ עם הדרים, ברווז צלוי כבד אווז לפת רכה וציר יסמין, סינטה טלה בגריל פחם, שאלוט במילוי צוואר טלה, פול יבש וסלרייאק, מרנג עם סורבה אוריאנטל, שוקולד פקאן ושמן זית ועוד.
הארוחות המיוחדות יציעו תפריט 6 מנות כולל שתיה במחיר של 360 ₪ לסועד. הארוחות של שף ביטון ושף סימונין יוצעו בין התאריכים: 6-8/2/17, החל מהשעה 18:30 במסעדת La Regence במלון “המלך דוד” ירושלים.
שגרירת צרפת בישראל הלן לה גל: ״בכל שנה, שבוע הגסטרונומיה הצרפתי בישראל מהווה הזדמנות בחידוש הקשרים המחברים אותנו לישראל במרחב הנדיב והלבבי של הגסטרונומיה: שיתוף של טעמים, שיתוף תרבויות ומומחיות בין שפים צרפתים לישראלים, חשיפה של חבל ארץ – השנה חבל אלזס, עם ניחוחותיו ומנות הדגל הערבות והמיוחדות שלו, וכמובן גם אתרי התיירות המושכים שלו – קידום מוצרים צרפתים שאנו מבקשים לייבא לישראל, טעימות של מאכלים ויינות צרפתים, כיתות אמן לטובת מתלמדי וחובבי הבישול הגסטרונומי, כל אלה מהווים את רגעי השיא של פסטיבל הטעמים והכישרונות, אליהם מוזמנים כל תושבי ישראל, מתל אביב ועד ירושלים, מבאר-שבע ועד טבריה, דרך חיפה ועכו”.