כשהארוחה הופכת לחוויה

כשהארוחה הופכת לחוויה

סטיישן 9 בניצוחו של השף רון פינצ’י היא לא רק מסעדת גורמה אסיאתית, היא בעיקר מסעדה שיודעת להעניק פרזנטציה של חוויה. כזו המשלבת בין מראה וטעמים באופן מושלם

מי שמגיע למתחם התחנה בירושלים מגיע מראש למפגש בין אוכל ותרבות. המתחם המעוצב שבו שכנה פעם תחנת הרכבת המיתולוגית של ירושלים מעניק לבאים בין שעריו הזדמנות לבילוי בטעם טוב. סביב המתחם פזורות להן מבחר מסעדות, כולן מרווחות ונאות והשאלה היחידה שנותרה לנו הייתה באיזו מהן לבחור.

מאחר וחיפשנו מקום בלתי שגרתי שיפתיע אותנו הגענו לסטיישן 9 מסעדה אסייתית המציעה שילוב של טעמי רחוב מהמזרח עם המטבח המודרני. כבר בעת עם הכניסה למסעדה הרגשנו שהבחירה הייתה מוצדקת לנוכח העיצוב המרהיב והמתוחכם שעטף אותנו.

b4e0605f-9b10-08d1-0218-8fe6d82e1c03
לאורך המסעדה נפרש המטבח רוחש הפעילות כחלל שהסועדים יכולים להשקיף אליו כל העת שם ניתן לראות את צוות המטבח עמל בתשוקה על המנות שבדרך. חומרי הגלם מונחים בסמוך לשולחנות לראווה ואי אפשר להישאר אדיש למראה ויטראז’ הצבעים הנועזים והמוארים בחלקה הצעיר של המסעדה ולתקרת הדקורציה בחלל הפנימי האינטימי של המסעדה העשויה מניפות וייטנאמיות השזורות זו בזו מעל לשולחן ענק המעוצב מגינת זן יפנית.

חלל המסעדה | צילום יחצ
חלל המסעדה | צילום יחצ

אל המקום הגענו שתי נשים שרוצות לדבר על עסקים וגם לחגוג יום הולדת במקביל, ישבנו נרגשות ובלב ביקשנו ‘תפתיעו אותנו’ וכדי להגשים את משאלת ליבנו הופיע השף רון פינצ’י בפנינו ואחרי קבלת פנים לבבית החל לשלוח אלינו את המנות האהובות עליו מהמטבח.

שווה הצצה | צילום יחצ
שווה הצצה | צילום יחצ

ראשונה הגיעה מנת הפתיחה הבלתי שגרתית קונכיית חסה עוטפת רצועות דג קריספי עם כוסברה לצד רוטב חריף המנה דורשת את האינטראקציה של הסועד שמגלגל את החסה על כל מה שרוחש בפנים. אחת המנות היותר מפתיעות ומדויקות שטעמתי, ההתפוצצות בפה של הדג הקריספי, הצריבה של טעמי המזרח לצד הרוטב העוקצני יצרה איזון של מרקמים וטעמים שהופכים לקונצרט בפה.

קונכיות חסה קריספי ופיקנטי | צילם מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
קונכיות חסה קריספי ופיקנטי | צילם מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

כדי להצליח להיות מסעדה טובה לא מספיק רק מנות מוצלחות או שף בעל רזומה, אלמנט החוויה המתווסף אל האוכל הוא בראש ובראשונה מרכיב לא פחות חשוב. אולם נדמה שרוב המסעדות בישראל שכחו את הכלל הזה. המסעדה האסיאתית לא מפסיקה להפתיע את הסועדים בשילוב טעמים משלימים שהחייך הישראלי לא תמיד רגיל אליהם. בכל מנה יש הגשה גם משחק של הגשה מתוחכמת היוצרת אינטראקציה פעילה עם הסועדים.

עם כל הכבוד לקונכיות החסה לא מדובר במנה משביעה ולכן מיד חיכינו בקוצר רוח למנה הבאה אחריה שהגיעה בצורת מארק ראמן מעלה אדים שהורכב מציר דאשי וסויה עם בצל ירוק, באק-צ’וי ביצה קשה ובקר. המנה הזו בעלת איזון הטעמים בהחלט זרקה אותנו אל אוכל הרחוב האסייתי כזה שבשבילו מוכנים לנדוד עד המזרח הרחוק.

מרק ראמן מושלם | צילום אתר המסעדה
מרק ראמן מושלם | צילום אתר המסעדה


סטיישן 9 משלבת קולינריה וויאטנמית, אינדונזית ותאילנדית ושייכת ל-3 שותפים: רם ידיד (מבעלי המסעדות הירושלמיות המוכרות פוקצ’ה, פוקאצ’טה והמזנון), רון פינצ’י השף של המקום, ושלומי תורג’מן.

השף רון פינצ’י נדד בכל העולם עד שהניח כאן את הידע הרב שלו, את תורת הבישול המרכזית הוא למד כמה מפתיע דווקא בדרום אמריקה והוא לא מתבייש להטמיע קריצה שובבה לטינית בתוך המנות המסורתיות האסייתיות הקלאסיות. כמו למשל במנת הטאפס הנהדרת “באו באו” שהיא למעשה לחמנייה מאודה עם רצועות אווז שנצלה באיטיות במשך שעות עד שהוא נימוח ומתפרק בפה תוך שהיא פותחת את כל בלוטות הטעם.

טעמים ששווה בשבילם לנדוד למזרח הרחוק | צילום יחצ
טעמים ששווה בשבילם לנדוד למזרח הרחוק | צילום יחצ

בין המנות הוגשו ברוב רושם גם קוקטיילים לשולחן שנמזגים מול עיני הסועדים, כך שהסעודה שלנו לוותה גם בחיוך של אושר שהופיע אט אט בעיניים בורקות.

קוקטייל הבית אושר בעיניים | צילום יחצ
קוקטייל הבית אושר בעיניים | צילום יחצ

בשלב הזה חשנו שאין ביכולתנו לאכול עוד משהו כבר וכאילו ניחש את מחשבותינו שלח לנו השף מנה קלילה המבוססת על ירקות מאודים בהם ברוקולי ואספרגוס ברוטב פטריות שיטאקי וג’ינג’ר פואן בסגנון סורינאמי.

אסיתית כשרה | צילום יח"צ
אסיתית כשרה | צילום יח”צ

השעות חלפו תוך שאנחנו שוכחות משאון העולם שבחוץ בתחושה שאנו בחלל ובזמן אחרים שיש בהם רק ניחוחות מזרח קסום. וכדי להשלים את הארוחה כעת הגיע הקינוח השונה מיתר הקינוחים הכבדים והשבלונים במסעדות הישראליות. מלבי קוקוס מושלם בטעם אלוהי לצד פירות אקזוטיים של מנגו ופסיפלורה. ועם המנה הזו השבענו בהחלט את התשוקה שלנו לבילוי שכולל חוויה וטעמים חדשים ומפתיעים.

ורק שאלה אחת נותרה תלויה בחלל המסעדה, איך זה שעד היום עדיין לא היינו כאן.

סטיישן 9, מתחם התחנה ירושלים, מסעדה כשרה, אסיתית


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *