כשר עולה

כשר עולה
כשר-עולה בורגרים ההזמנה-מתחילה-בזוגות
צילום :יחצ

והרי החדשות ועיקרן תחילה: הקולינריה הכשרה מקימה התנחלויות חדשות

גם מסעדות יוקרה כמו “הרברט סמואל” התל אביבית שלא היו כשרות, עוברות גלגול לכיוון הכשרות. את השם המפורסם רכשה קבוצת Adi’s Lifestyle ביחד עם האחים נקש בעלי רשת מלונות אורכידיה, והם יפתחו אחרי החגים “הרבט סמואל” כשרה במלון סטאי ביפו, השוכן במבנה היסטורי משוחזר של הקישלה בכיכר השעון. המהלך הזה הוא חלק מתוכנית אסטרטגית להתמקד במסעדות איכות כשרות. ליותר ויותר מסעדנים, מסתבר, “ירד האסימון”, שמקומות כשרים מושכים יותר קהל ישראלי, ושסגירתם בשבת לא בהכרח פוגעת ברווחיות.

דוגמה נוספת היא רשת בורגרים (Burgerim) הכשרה, שנרכשה על ידי רשת BBB , הלא כשרה, במטרה למתג אותה מחדש וגם להגדיל את מספר סניפיה ברחבי הארץ מ-39 ל-58.
ביקרתי בשני סניפים של בורגרים בשבועיים האחרונים. אחד לפני שיפוץ, ברחוב משכית בהרצליה פיתוח, ואחד אחרי שיפוץ ברחוב הסיבים בפתח תקווה. הבורגרים הקטנים, 80 גרם האחד, לפני צליה, שווים באיכות ובטעם בשניהם. אבל אנחנו הרי לא אוכלים רק בפה, אלא גם בעיניים, והשיפוץ בפתח תקווה, בהחלט הוסיף לחוויית האכילה וההנאה. חזית שכולה זכוכית, קיר לבנים לבן, דלפק אלגנטי, צלחות לבנות וסכו”ם מתכת, לא תמיד מוצאים כאלה בבורגריות עממיות. זה מלמד שהכוונה להעלות את בורגרים מעברה עממי, לעתיד משודרג של “פאסט קז’ואל” (מזון מהיר, אגבי אבל איכותי) ושם חדש, COME TOGETHER ובעברית: באים ביחד. ההסבר בהמשך.

בורגרים.-אפשר-להזמין-מנת-שמיניות|צילום:יחצ
בורגרים.-אפשר-להזמין-מנת-שמיניות|צילום:יחצ


מאחר שבשורה התחתונה, מה שקובע באכילה הוא בכל זאת לא הקנקן אלא מה שיש בו, חשוב לדעת שבבורגרים המחודש יש הזדמנות לחך לטייל במנעד טעמים חובק ארצות וסוגי בשרים. בורגר ישראלי טעים אבל מלוח מדי כי כך אוהבים הישראלים, אומרים לנו, בורגר אנטריקוט, המעולה שבחבורה, בורגר מרגז חריף, בורגר טלה ועוד.

גם התוספות מיועדות לאוהבי גיוון. דוגמה: שני סוגי טבעות בצל, האחד עם בצל אפוי, והשני עם בצל טרי מאודה, או צ’יפס תפוחי אדמה בצורת כדורים, לצד צ’יפס בטטה בצורת מקלונים מסולסלים.
העיקרון של חשיפה למקסימום התנסויות וטעמים מכתיב אפילו את צורת ההגשה. לחמניות קטנות על מגש הגשה משותף, כשכל אחת נושאת פתקית ועליה השם של סוג קציצת הבורגר הטמונה בתוכה. הסועדים יכולים להזמין מנות של בורגרים בזוגות, שלישיות, שמיניות ואפילו 16, וכך ליצור שותפות סחבקית של משפחה גדולה או קבוצת חברים. זה מסביר את הסיסמה והשם החדשים של הרשת: “באים ביחד”.

פתקיות-על-כל-לחמניה עם שם-סוג-הבשר-שבתוכה| צילום: נעמי
פתקיות-על-כל-לחמניה עם שם-סוג-הבשר-שבתוכה| צילום: נעמי


ומה יעשו חברים בקבוצה שלא אוכלים מסיבות שונות בשר בקר? עבורם יש בתפריט סלט עם רצועות עוף, שניצלונים בשומשום, ואפילו חזה עוף.
מבחינת המהירות שבין ההזמנה להגשה (הבשר הקצוץ מגיע לסניפים ממטבח מרכזי, אבל הצלייה נעשית בכל סניף במקום), לא היה הבדל בין הסניף של הרצליה שעדיין לא שופץ לסניף פתח תקווה המשופץ. גם מאור הפנים של הבעלים והמלצרים והגישה הידידותית לילדים המתלווים למבוגרים, היו שווים. הרשת מתחייבת למחיר נמוך יחסית לרשתות אחרות, ואת זה אפשר לבדוק באתר שלה: www.iburgerim.co.il דרכו ניתן גם להזמין משלוחים.
בורגרים גם למי שלא אוכל בשר בקר |צילום:נעמי גולן
בורגרים גם למי שלא אוכל בשר בקר |צילום:נעמי גולן


לפני הסוף אתייחס להפתעת הטעם הגדולה: הקינוח. כידוע, אין ציפיות גדולות מקינוחים מתוקים בבתי אוכל בשריים, וכך גם קיבלנו בפקפוק מה את ההצעה לסיים את ארוחת הבורגרים שלנו במלבי. אחרי כפית ראשונה שמחנו שלא ויתרנו. מלבי פרווה מפתיע באיכותו. הוא מגיע מרשת ביסקוטי, ועושה כבוד למיתוג המחודש של הרשת. כך שגם לכם מומלץ לא לוותר עליו. בצירוף תה עם נענע, מדובר בסיום הולם לכל מה שקדם לו. אגב, מי שממש לא יכול לסיים אכילה מחוץ לבית בלי שוקולד, יכול להזמין עוגת שוקולד פרווה חמה וסבירה.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *